Caută
Afișează articolele 1-8 of 8
Impactul transglutaminazei microbiene asupra gelurilor acide obținute din proteinele laptelui din perspectiva relației structură-funcție
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2012)
În prezent, tendința pe piața alimentară globală este de a se consuma alimente cu o mare valoare nutritivă și proprietăți structurale și funcționale îmbunătățite. Pe o astfel de piață, în care cerințele consumatorilor ...
Cercetări privind obținerea produselor lactate din lapte de oaie îmbogățite în acizi grași esențiali
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2012)
Diversificarea și severitatea maladiilor specifice civilizației actuale, imunitatea destul de precară a omului contemporan au determinat apariția și afirmarea în ultimii ani a unei noi concepții nutrițional/terapeutice, ...
Cercetări privind încapsularea bacteriilor probiotice în fabricarea produselor lactate fermentate
(Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați, 2009)
Lucrarea s-a dorit a fi, încă de la alegerea temei, o noutate în domeniul
produselor probiotice. Dacă până în momentul de faţă, tema probioticelor pare o cale destul de “bătătorită” din punct de vedere tehnologic, prezenta ...
Cercetări privind supravieţuirea în condiţii de simbioză a unor tulpini de bacterii probiotice în produsele lactate fermentate
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2013)
Teza de doctorat „Cercetări privind supravieţuirea în condiţii de simbioză a unor tulpini de bacterii probiotice în produsele lactate fermentate” contribuie la dezvoltarea cunoaşterii în domeniu prin obţinerea unui produs ...
Cercetări privind obţinerea de produse simbiotice pe bază de lapte şi plante medicinale şi aromatice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)
Teza de doctorat „Cercetări privind obţinerea de produse simbiotice pe bază de lapte şi plante medicinale şi aromatice”, are ca scop experimentarea unor variante tehnologice de cultivare a bacteriilor probiotice pe un ...
Cercetări privind dinamica maturării brănzeturilor în saramură
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2008)
Contribuții la optimizarea procesului de obținere a produselor lactate probiotice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)
Dezvoltare socio-economică și culturală actuală face ca să nu mai fie suficientă asigurarea cantitativă de produse alimentare de o anumită calitate globală, ci este nevoie ca aceasta să aibă o anumită calitatea intimă, ...
Compozite funcționale pe bază de extracte de cătină (Hippophae rhamnoides) cu obținerea unor produse alimentare cu valoare adăugată
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2018)
Compușii bioactivi prezintă un interes major pentru cercetători și pentru industria alimentară, deoarece acești compuși prezintă foarte multe efecte benefice pentru sănătate. Numeroase studii au evidențiat că un consum ...