Caută
Afișează articolele 1-5 of 5
Caracterizarea în compuși bioactivi a unor plante în vederea utilizării în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2020)
Accentul deosebit pe creșterea funcționalității a înregistrat un viraj semnificativ în conceperea produselor alimentare, de la furnizarea nutrienților esențiali pentru susținerea vieții și creșterii la prevenirea sau chiar ...
Construcţia a două tulpini mutante de Listeria monocytogenes în vederea evidenţierii mecanismului de rezistenţă a bacteriei la presiuni înalte şi caracterizarea acestora
(Galati University Press, 2020)
Alimentaţia reprezintǎ un aspect esenţial al vieţii, iar siguranţa acesteia constituie, ȋn consecinţǎ, un drept fundamental al omenirii. Din pǎcate, consumul de alimente contaminate cu agenţi biologici patogeni continuǎ ...
Cercetări biotehnologice privind utilizarea mierii în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2021)
Educaţia nutriţională, alături de siguranţa şi securitatea alimentară, sunt priorităţi care garantează viitorul naţiunii. Conștientizarea tot mai mare cu privire la impactul alimentației asupra organismului a condus la ...
Proiectarea de ingrediente noi bazate pe compuși bioactivi din vinete pentru diferite aplicații în industria alimentară
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)
Teza de doctorat intitulată „Proiectarea de ingrediente noi pe bază de compuși bioactivi din vinete pentru diferite aplicații în industria alimentară” a avut ca scop studierea și valorificarea compușilor biologic activi ...
Proiectarea și realizarea unor alimente cu destinație specială
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2024)
Potrivit OMS (Organizația Mondială a Sănătății), sugarii ar trebui să fie alăptați exclusiv la sân în primele 6 luni de viață pentru a avea o creștere și o dezvoltare fizică și psihomotorie optimă. În întreaga lume, ...