Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorPelmus (Gâmbuţeanu), Corina
dc.date.accessioned2014-05-19T08:54:19Z
dc.date.available2014-05-19T08:54:19Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttp://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/2862
dc.descriptionRezumat teză de doctorat - conducător ştiinţific prof. dr. ing. Petru Alexeen_US
dc.description.abstractStudiile realizate până în prezent au arătat importanța și complexitatea proceselor de congelare și decongelare a cărnii. Mai mult decât atât, implicarea transferului de căldură în acest tip de procese poate conduce la apariția unor modificări importante ale calității cărnii decongelate. De aceea, din dorința noastră de a ne plia pe necesitățile reale ale industriei cărnii, am găsit a fi oportun nu doar un studiu al decongelării cărnii, ci si un studiu compex al caracteristicilor tehnologice ale cărnii decongelate, care să poată evidenția eficiența metodei de decongelare. În ceea ce privește utilizarea ultrasunetelor în procesul de decongelare, interesul nostru a fost sporit și de faptul că au existat studii care au arătat că acest tip de decongelare este posibil. Legat de această metodă de decongelare există două studii care arată că scurtarea timpului de decongelare este posibilă ca urmare a folosirii ultrasunetelor. Cu toate acestea, literatura de specialitate nu prezintă date referitoare la caracteristicile cărnii decongelate, deși acesta este un aspect foarte important, atât pentru procesator, cât si pentru consumator și, în consecinţă, nu ar trebui neglijat. Acesta este motivul pentru care am considerat că un studiu al caracteristicilor tehnologice ale cărnii decongelate acustic ar putea aduce o contribuție în ceea ce privește alegerea modului de decongelare. Pentru ca rezultatele să fie mai elocvente, am ales ca probă martor în investigațiile ce au urmat, carnea decongelată în aer, aceasta fiind deocamdată metoda cea mai des utilizată de către procesatorii din industria cărnii. Asadar, studiul nostru a încercat să găsească soluții la o problemă nerezolvată încă in industria cărnii, și anume decongelarea cărnii. De aceea, prin acest studiu nu am încercat doar să arătăm că scurtarea timpului de decongelare este posibilă prin folosirea ultrasunetelor în procesul de decongelare. Mai mult decât atât, am acordat o atenție deosebită alegerii parametrilor ultrasunetelor în procesul de decongelare, astfel încât să nu afectăm proprietățile tehnologice ale cărnii decongelate.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galaţien_US
dc.subjectmetode atermiceen_US
dc.subjectmetode mixteen_US
dc.subjectsistemul de decongelareen_US
dc.subjectcavitate acusticăen_US
dc.subjectultrasuneteen_US
dc.subjectcongelarea cărniien_US
dc.subjectdecongelarea cărniien_US
dc.subjectdecongelare acusticăen_US
dc.subjectcarnea de porc Longissimus dorsien_US
dc.titleCercetări privind sistemul de decongelare prin metode atermice sau mixteen_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [798]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului