Arată înregistrarea sumară a articolului
Cercetări privind supravieţuirea în condiţii de simbioză a unor tulpini de bacterii probiotice în produsele lactate fermentate
dc.contributor.author | Paraschiv (Vlad), Daniela | |
dc.date.accessioned | 2014-05-19T08:08:10Z | |
dc.date.available | 2014-05-19T08:08:10Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.uri | http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/2859 | |
dc.description | Rezumat teză de doctorat - conducători ştiinţifici prof. dr. ing. Gabriela Elena Bahrim, prof. dr. ing. Costin G. M. | en_US |
dc.description.abstract | Teza de doctorat „Cercetări privind supravieţuirea în condiţii de simbioză a unor tulpini de bacterii probiotice în produsele lactate fermentate” contribuie la dezvoltarea cunoaşterii în domeniu prin obţinerea unui produs lactat probiotic nou şi optimizarea procesului biotehnologic aferent, astfel încât să se obţină un produs finit cu o viabilitate ridicată a bacteriilor probiotice pe durata de valabilitate a produsului probiotic. Deoarece în România producţia de lactate fermentate este dominată de produsele lactate “mezofile” precum sana, chefir, lapte bătut, şi având în vedere dorinţa consumatorilor de diversificare a aplicaţiilor probiotice şi pe alte produse în afară de iaurt, studiile au vizat dezvoltarea unui sortiment probiotic nou derivat de la produsul foarte popular Sana. Noutatea constă şi în faptul că există foarte puţine studii internaţionale referitoare la comportamentul şi viabilitatea bacteriilor probiotice, uzual folosite în combinaţii cu bacterii lactice termofile, în amestec cu un „cocktail” de bacterii mezofile precum: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. diacetylactis. Activităţile de cercetare din cadrul tezei au fost realizate cu ajutorul infrastructurii şi a resurselor intelectuale din cadrul următoarelor instituţii: - Centrul Integrat de Cercetare, expertiză și transfer tehnologic (BioAliment-TehnIA) (www.bioaliment.ugal.ro), din cadrul Facultății de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. - Staţia de Cercetare şi Tehnologie Aplicată a companiei Chr. Hansen A/S, Danemarca . - Fabrica de produse lactate SC Almera International SRL, Bacău. Realizarea tezei de doctorat aduce un plus important de valoare în extinderea competenţelor profesional ştiinţifice ale autoarei, drd. ing. Daniela Paraschiv, în prezent director general la Chr. Hansen Romania, cu importanţă deosebită pentru promovarea utilizării adecvate a aditivilor și ingredientelor alimentare în obținerea de alimente sănătoase cu impact asupra creșterii calității vieții | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi | en_US |
dc.subject | produse lactate | en_US |
dc.subject | produse lactate fermentate | en_US |
dc.subject | bacterii probiotice | en_US |
dc.subject | simbioză | en_US |
dc.subject | bacterii lactice | en_US |
dc.subject | bacterii prebiotice | en_US |
dc.subject | bacterii mezofile | en_US |
dc.title | Cercetări privind supravieţuirea în condiţii de simbioză a unor tulpini de bacterii probiotice în produsele lactate fermentate | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Rezumate teze de doctorat [852]
Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați