Arată înregistrarea sumară a articolului
Cercetări privind influenţa unor sisteme de sărare asupra caracteristicilor tehnologice şi reologice ale muşchiului biceps femoris de porc
dc.contributor.author | Manţoc (Pătraşcu), Livia | |
dc.date.accessioned | 2014-05-16T10:33:13Z | |
dc.date.available | 2014-05-16T10:33:13Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.uri | http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/2854 | |
dc.description | Rezumat teză de doctorat - Conducător ştiinţific Prof. dr. ing. Petru Alexe | en_US |
dc.description.abstract | Principalul obiectiv al prezentului studiu a constat din urmărirea comportamentului muşchiului Biceps femoris de porc întreg sau în bucăţi mari în timpul procesului de injectare-tumblerizare şi în evidenţierea efectului diferitelor tipuri de saramuri (cu/fără adaosuri polizaharidice), combinate cu diferiți timpi de tumblerizare, asupra parametrilor tehnologici, texturii, culorii cărnii de porc. Un alt punct de studiu al acestei teze s-a dorit a fi observarea influenței diferitelor procese tehnologice, asupra structurii cărnii, din punct de vedere reologic, înainte ca aceasta să fie supusă tratamentului termic. Pe parcursul realizării tezei de doctorat au fost vizate următoarele obiective: - Urmărirea comportării probelor de muşchi Biceps femoris de porc în diferite tipuri de saramuri şi optimizarea capacităţii acestora de a reţine saramura în matricea cărnii fără a interveni cu alţi aditivi specifici creşterii capacităţii de a reţinere a apei. - Studierea efectului adaosului unei concentrații mici (<1 %) de polizaharide (k-carrageenan) în masa cărnii asupra randamentului de producţie şi urmărirea efectului acestuia asupra texturii şi culorii cărnii. - Investigarea efectului cresterii timpului de tumblerizare asupra caracteristicilor tehnologice si senzoriale ale produsului finit (masă, textură, culoare). - Determinarea influenței timpului de tumblerizare, a tipului de saramură, precum și a procentului de saramură adăugată sistemului asupra elasticității, a gradului de deformare și a capacității de relaxare ale mușchiului Biceps femoris de porc. - Investigarea efectului procesului de maturare, a tipului de saramură, precum și a procentului de saramură adăugat în pasta de carne asupra proprietăților reologice ale mușchiului Biceps femoris de porc. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi | en_US |
dc.subject | sisteme de sărare | en_US |
dc.subject | muşchi de porc | en_US |
dc.subject | muşchiul biceps femoris de porc | en_US |
dc.subject | modele reologice | en_US |
dc.subject | saramură | en_US |
dc.title | Cercetări privind influenţa unor sisteme de sărare asupra caracteristicilor tehnologice şi reologice ale muşchiului biceps femoris de porc | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Rezumate teze de doctorat [852]
Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați