Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorDiaconu (Filimon), Veronica
dc.date.accessioned2014-05-12T12:26:37Z
dc.date.available2014-05-12T12:26:37Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttp://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/2788
dc.descriptionRezumat teză de doctorat - Conducător ştiinţific prof. univ. dr. ing. Petru Alexeen_US
dc.description.abstractScopul principal al programului de doctorat a fost dezvoltarea de cercetări privind impactul tehnologiei PATP (Pressure Assisted Thermal Processing) asupra sistemului ambalaj-produs alimentar. Obiectivele generale stabilite pentru întreg parcursul programului de doctorat au fost: O1. Studiul privind influența PATP asupra sistemului ambalaj-produs alimentar; O2. Dezvoltarea cunoașterii și obținerea unor rezultate științifice competitive pe plan european, precum și transferul acestor rezultate în industrie. Obiectivele specifice, urmărite punctual în toate etapele cercetării, au fost: 1. Studiul impactului PATP asupra proprietăților mecanice ale filmelor polimerice multistrat (modulul lui Young, tensiunea la rupere, elongația procentuală). 2. Evaluarea proprietăților termice ale filmelor polimerice multistrat tratate PATP (DSC). 3. Investigarea modificărilor structurale ale filmelor polimerice multistrat prin microscopie cu scanare de electroni (SEM) și evaluare vizuală. 4. Determinarea influenţei PATP asupra profilului și a principalelor clase de compuşi volatili din materialele polimerice (GC-MS). 5. Identificarea unor potențiali markeri ai intensității PATP și evaluarea calitativă a potențialului toxic al compușilor pentru organismul uman (GC-MS). 6. Stabilirea compușilor susceptibili de a fi transferați prin efect de scalping și migrare în cadrul sistemului material polimeric-carne (GC-MS).en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galaţien_US
dc.subjectambalaj alimentaren_US
dc.subjectprodus-alimentaren_US
dc.subjectmateriale polimericeen_US
dc.subjectcarneen_US
dc.subjectPressure Assisted Thermal Processingen_US
dc.titleInfluenţa tehnicilor de procesare la presiuni înalte asupra sistemului ambalaj-produs alimentaren_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [794]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului