Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorDima, Cristian-Vasile
dc.date.accessioned2015-01-08T11:04:42Z
dc.date.available2015-01-08T11:04:42Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttp://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/3241
dc.descriptionRezumat teză de doctorat - conducător ştiinţific prof. univ. dr. ing. Petru Alexeen_US
dc.description.abstractProducătorii de alimente şi-au intensificat preocupările în direcţia obţinerii unor produse inovative, care să satisfacă simultan gustul şi sănătatea consumatorilor. Cercetările din ultimii zece ani, în domeniul produselor alimentare inovative, cum sunt produsele funcţionale, au arătat că la prepararea acestor alimente se manifestă trei tendinţe: • folosirea tehnologiilor tradiţionale şi fortifierea clasică a alimentelor de consum curent (pâine, lapte, produse lactate, margarină etc.) cu diferite biocomponente (vitamine, ulei de peşte, minerale, iod, acid folic, probiotice etc.); • folosirea unor tehnologii speciale, care previn deteriorarea componentelor bioactive, cum ar fi încapsularea, imobilizarea în matrici şi filme etc. • folosirea conceptului de „nutrigenomics” în proiectarea alimentelor funcţionale personalizate pe baza interacţiei dintre alimente şi caracteristicile genomice individuale.en_US
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galaţien_US
dc.subjectpreparate din carneen_US
dc.subjectsisteme naturale microîncapsulateen_US
dc.subjectextracţia uleiuriloren_US
dc.subjectmicroorganismeen_US
dc.titleCercetări privind obţinerea preparatelor din carne cu folosirea unor sisteme naturale microîncapsulateen_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [798]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului