Arată înregistrarea sumară a articolului
Cercetări privind obținerea produselor din carne dietetice cu un conținut redus de grăsimi
dc.contributor.author | Tudose, Cristian Corneliu | |
dc.date.accessioned | 2016-05-04T08:45:38Z | |
dc.date.available | 2016-05-04T08:45:38Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.uri | https://arthra.ugal.ro/handle/20.500.14043/21989 | |
dc.description | Rezumat Teză de doctorat - Conducător științific Prof. univ. dr. ing. Petru Alexe | en_US |
dc.description.abstract | În ultimii ani, a fost acordată o mare atenţie pentru obţinerea de produse din carne, cu caracteristici fiziologice corespunzătoare unui regim alimentar sănătos, în scopul de a reduce riscul de boli, în special boli cardiovasculare. Consumatorii au început să înţeleagă că prin consumul de alimente sănătoase şi echilibrate îşi vor menține o stare bună de sănătate. În condiţiile în care clienţii şi-au schimbat cerinţele şi pe fundalul unei creşteri a competiţiei datorate globalizării, producătorii de carne şi preparate din carne trebuie să se adapteze şi să inoveze noi tehnologii de procesare şi noi reţete cu ingrediente cu calităţi nutriţionale superioare. Obţinerea unei compoziţii în care să existe cu preponderenta grăsimi sănătoase este una dintre cele mai importante tendințe actuale în industria produselor din carne. Aceste produse noi trebuie astfel concepute încât să reducă impactul negativ asupra sănătății consumatorilor, impact negativ asociat, de obicei, cu un nivel ridicat de grăsimi săturate. Înlocuirea grăsimilor animale cu grăsimi de origine vegetală ale căror caracteristici (profilul de acizi graşi) sunt în conformitate cu rezultatele studiilor de specialitate, ar putea favoriza consumul produselor din carne pe scară largă, aliinindu-se astfel mai îndeaproape recomandărilor OMS (Organizația Mondială a Sănătăţii), recomandări pentru o dietă alimentară echilibrată și îmbunătățirea obiceiurile alimentare. Mai exact, OMS a cerut reducerea aportului zilnic de grăsimi la mai puțin de 30% din aportul total de calorii, limitându-se aportul de acizi grași saturați la maximum 10% din aportul total de energie și aportul la mai puţin de 300 mg de colesterol pe zi. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați | en_US |
dc.subject | produse din carne dietetice | en_US |
dc.subject | uleiuri vegetale | en_US |
dc.subject | analize fizico-chimice | en_US |
dc.subject | analize microbiologice | en_US |
dc.title | Cercetări privind obținerea produselor din carne dietetice cu un conținut redus de grăsimi | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Rezumate teze de doctorat [797]
Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați