Cercetări cu privire la influența maturizării făinii asupra calității făinii, reologiei aluatului și calității pâinii
Dată
2016Autor
Temea (Moroi), Alina-Mihaela
Abstract
Nivelul științific actual cu privire la maturizarea făinii se apreciază că în timpul depozitării are loc procesul de maturizare a făinurilor ca urmare a ansamblului de procese care au loc în făină cu referire la variația umidității făinii în timpul depozitării, deschiderea la
culoare a făinii, procesele suferite de principalele componente ale făinii (hidrații de carbon, protide, lipide), aciditatea făinurilor. Cunoștințele la stadiul actual precizează că procesul de maturizare a făinurilor este influențat de parametrii din spațiul de depozitare respectiv temperatura aerului și umiditatea relativă a aerului, fără a se stabili în mod concret care este influența acestor
factori asupra maturizării făinii. Lucrarea de față își propune să aprofundeze procesul de
maturizare a făinii, să stabilească experimental care este influența fiecărui factor, respectiv temperatura și umiditatea relativă a aerului, de aceea s-a studiat maturizarea făinii la diferite intervale de timp, variind temperatura și umiditatea.