Căutare Teze de doctorat după Subiect "industrie alimentară"
Afișează articolele 1-7 of 7
-
Brânzeturi cu un conţinut redus de sodiu: aspecte ştiinţifice şi tehnologice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2015)Cea mai importantă funcţie a alimentaţiei o reprezintă asigurarea nevoilor metabolice ale omului precum şi a stării „de bine” şi de satisfacţie indusă de caracteristicile senzoriale ale alimentelor. În acelaşi timp însă, ... -
Cercetări privind folosirea unor extracte și pulberi vegetale ca antioxidante naturale în produse din carne crude și procesate
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2020)Deși carnea este un produs alimentar sănătos, având în componență proteine cu valoare biologică ridicată, un conținut ridicat de minerale esențiale și vitamine din grupul B, aceasta este lipsită de antioxidanți. Mai multe ... -
Cercetări privind obținerea, caracterizarea și utilizarea proteinelor miofibrilare în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)Fabricarea produselor procesate de carne implică utilizarea diferitelor tipuri de cărnuri, organe, subproduse comestibile şi slănină (ca materii prime), provenite, în principal, de la bovine, ovine şi porcine, alături de ... -
Efectul impactului antropic asupra ihtiofaunei în zona de confluență a râurilor Siret și Prut cu fluviul Dunărea
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2003) -
Posibilități de utilizare a fibrelor solubile în panificație
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2017)Consumatorii şi-au schimbat parţial modul de alegere a alimentelor. Pe lângă criteriul senzorial, care predomină, a apărut alegerea alimentelor după influenţa asupra sănătăţii, după modul cum optimizează performanţele ... -
Studiul privind formarea și îndepărtarea biofilmelor de pe suprafețele din industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2008) -
Utilizarea derivatelor din drojdii în vederea reformulării unui preparat din carne
(Universitatea "Dunărea de Jos' din Galați, 2017)Consumul de carne și de produse din carne trebuie să facă parte dintr-un plan alimentar ce urmărește o nutriție echilibrată. Cu toate acestea, chiar dacă unele preparate din carne (parizer, crenvurști, cârnați polonezi) ...