Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorAngheloiu, Mihai
dc.date.accessioned2016-04-04T12:08:55Z
dc.date.available2016-04-04T12:08:55Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/3977
dc.descriptionTeză de doctorat - Conducător stiinţific: Prof. univ. dr. ing. Elisabeta Botezen_US
dc.description.abstractCea mai importantă funcţie a alimentaţiei o reprezintă asigurarea nevoilor metabolice ale omului precum şi a stării „de bine” şi de satisfacţie indusă de caracteristicile senzoriale ale alimentelor. În acelaşi timp însă, prin modularea anumitor funcţii ţintă ale organismului, componenţii hranei pot avea efecte psihologice şi fiziologice benefice, pe lângă cele nutriţionale deja acceptate. Ne aflăm la o nouă frontieră a nutriţiei în care alimentele sunt evaluate după potenţialul lor biologic şi aptitudinea de a reduce riscul pentru dezvoltarea unor maladii. Motivaţia alegerii tezei de doctorat cu titlul „Brânzeturi cu un conţinut redus de sodiu: aspecte ştiinţifice şi tehnologice”, a fost dată de faptul că brânzeturile, produse de aproximativ 5.000 de ani, reprezintă unul din alimentele clasice folosite pentru dieta umană atât datorită valorii nutritive ridicate cât şi plăcerii pe care o crează consumul lor.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galaţien_US
dc.subjectbrânzeturien_US
dc.subjectindustrie alimentarăen_US
dc.subjectproducătorien_US
dc.titleBrânzeturi cu un conţinut redus de sodiu: aspecte ştiinţifice şi tehnologiceen_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Teze de doctorat [140]
    Conține tezele de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului