Brânzeturi cu un conţinut redus de sodiu: aspecte ştiinţifice şi tehnologice
Abstract
Cea mai importantă funcţie a alimentaţiei o reprezintă asigurarea nevoilor metabolice
ale omului precum şi a stării „de bine” şi de satisfacţie indusă de caracteristicile senzoriale ale alimentelor. În acelaşi timp însă, prin modularea anumitor funcţii ţintă ale organismului, componenţii hranei pot avea efecte psihologice şi fiziologice benefice, pe lângă cele nutriţionale deja acceptate.
Ne aflăm la o nouă frontieră a nutriţiei în care alimentele sunt evaluate după
potenţialul lor biologic şi aptitudinea de a reduce riscul pentru dezvoltarea unor maladii.
Motivaţia alegerii tezei de doctorat cu titlul „Brânzeturi cu un conţinut redus de sodiu:
aspecte ştiinţifice şi tehnologice”, a fost dată de faptul că brânzeturile, produse de
aproximativ 5.000 de ani, reprezintă unul din alimentele clasice folosite pentru dieta umană atât datorită valorii nutritive ridicate cât şi plăcerii pe care o crează consumul lor.
Collections
- Teze de doctorat [221]