• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • français 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Ouvrir une session
Voir le document 
  •   Accueil de DSpace
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Voir le document
  •   Accueil de DSpace
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Voir le document
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Caracterizarea în compuși bioactivi a unor plante în vederea utilizării în industria alimentară

Thumbnail
Voir/Ouvrir
Rezumat_teza _doctorat_Radu_Daniela_2020EN.pdf (2.809Mo)
Rezumat _teza_doctorat_Radu_Daniela_2020RO.pdf (2.481Mo)
Date
2020
Auteur
Radu (Lupoae), Daniela Simona
Metadata
Afficher la notice complète
Résumé
Accentul deosebit pe creșterea funcționalității a înregistrat un viraj semnificativ în conceperea produselor alimentare, de la furnizarea nutrienților esențiali pentru susținerea vieții și creșterii la prevenirea sau chiar vindecarea diferitelor forme de boli. Mai mult, progresul tehnologic recent, schimbarea stilului de viață al consumatorului și tendințele socio-economice din întreaga lume indică necesitatea dezvoltării unor tehnologii inovative pentru obținerea unor alimente cu beneficii pentru sănătate. Acestea elemente sunt considerate cheie și determină dezvoltarea producției actuale de alimente funcționale pe piața globală. Beneficiile pentru sănătate ale alimentelor funcționale derivă din conținutul în compușii biologic activi, cum ar fi compușii polifenolici, carotenoide, vitamine, acizi grași polinesaturați și peptide, care se găsesc în mod natural în produsele agroalimentare, se formează în timpul procesării sau se extrag din alte surse și se adaugă în alimente. Literatura de specialitate recunoaște deja calitatea de ingrediente funcționale pentru o serie de compuși, cum ar fi: fibrele, proteinele, vitaminele și antioxidanții, care prin diferite tehnici de extracție pot fi utilizate în re-modelarea alimentelor, cu scopul de a le îmbunătăți funcțiile. Componentele bioactive, cum ar fi sterolii, tocoferolii, carotenii, terpenele și polifenolii pot fi utilizate pentru a formula alimente funcționale cu proprietăți antioxidante îmbunătățite.
URI
http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/7736
Collections
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactez-nous | Faire parvenir un commentaire
Theme by 
Atmire NV
 

 

Parcourir

Tout DSpaceCommunautés & CollectionsPar date de publicationAuteursTitresSujetsCette collectionPar date de publicationAuteursTitresSujets

Mon compte

Ouvrir une session

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactez-nous | Faire parvenir un commentaire
Theme by 
Atmire NV