Căutare după Subiect "industrie alimentară"
Afișează articolele 21-40 of 40
-
Contribuții la optimizarea procesului de obținere a produselor lactate probiotice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)Dezvoltare socio-economică și culturală actuală face ca să nu mai fie suficientă asigurarea cantitativă de produse alimentare de o anumită calitate globală, ci este nevoie ca aceasta să aibă o anumită calitatea intimă, ... -
Contribuții la optimizarea tehnologiilor de producere a vinurilor roșii din Soiul Burgund Mare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)Rezumatul tezei de doctorat tratează sintetic: obiectivele științifice ale tezei, condițiile pedoclimatice ale podgoriilor Miniș-Măderat si Murfatlar, dinamica compușilor fenolici în timpul maturării strugurilor din soiul ... -
The Dualistic Model of European Agriculture: a Theoretical Framework for the Endogenous Development
("Dunarea de Jos" University of Galati, 2009-01)The European model of agriculture refers to a multifunctional and virtuous model of agriculture that is progressively substituting the productivist model of agriculture, that, in the recent past, has been supported by ... -
Efectul de inactivare al pulsurilor de lumină asupra mucegaiurilor prezente în sisteme model şi sisteme alimentare
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011)Teza de doctorat reprezintă un studiu original, cu impact de cercetare fundamentală şi aplicativă în domeniul industriei alimentare, privind inactivarea mucegaiurilor prezente pe alimente. Această teză aduce o serie de ... -
Efectul de inactivitate al pulsurilor de lumină, asupra mucegaiurilor prezente în sisteme model şi sisteme de alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2011)Prelungirea perioadei de prospeţime pentru alimentele procesate a fost si este o provocare continuă pentru producătorii din industria alimentară. Permanent sunt puse la punct noi modalităţi, noi metode de conservare, care ... -
Impact of certification on fruit producers in the Sao Francisco Valley in Brazil
("Dunarea de Jos" University of Galati, 2009-06)Producers and exporters of fresh fruits and vegetables from developing countries like Brazil are increasingly required to demonstrate the safety and traceability of their produce up to the consumption stage. In fact, the ... -
Impactul transglutaminazei microbiene asupra gelurilor acide obținute din proteinele laptelui din perspectiva relației structură-funcție
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2012)În prezent, tendința pe piața alimentară globală este de a se consuma alimente cu o mare valoare nutritivă și proprietăți structurale și funcționale îmbunătățite. Pe o astfel de piață, în care cerințele consumatorilor ... -
Influenţa procesărilor biotehnologice asupra calităţii nutriţionale şi senzoriale ale legumelor uscate
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011-10-21)Prin urmare, procesarea biotehnologică a boabelor de soia prin germinare urmată de fermentare lactică într-un mediu cu adaos de zahăr fermentescibil reprezintă soluţii tehnologice interesante pentru îmbunătăţirea valorii ... -
Obţinerea şi caracterizarea unei lipaze bacteriene active la temperaturi scăzute
("Dunarea de Jos" University of Galati, 2011)Enzimele care hidrolizează lipidele şi derivaţii acestora sunt denumite generic-lipaze. Oamenii de ştiinţă au realizat performanţa peproducerii proceselor naturale de sinteză şi degradare în vitro cu scopul obţinerii unor ... -
Optimizarea nutriţională a unor preparate din carne cu valorificarea unor plante bogate în principii active
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2015)Alimentele au, pe lângă valoare intrinsecă nutritivă, o semnificație socială și economică sub aspectul dezvoltării sănătoase a populațiilor și de protejare a avuției naționale. Abordarea bazată pe creșterea valorii nutritive ... -
Posibilități de utilizare a fibrelor solubile în panificație
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2017)Consumatorii şi-au schimbat parţial modul de alegere a alimentelor. Pe lângă criteriul senzorial, care predomină, a apărut alegerea alimentelor după influenţa asupra sănătăţii, după modul cum optimizează performanţele ... -
Proiectarea de ingrediente noi bazate pe compuși bioactivi din vinete pentru diferite aplicații în industria alimentară
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)Teza de doctorat intitulată „Proiectarea de ingrediente noi pe bază de compuși bioactivi din vinete pentru diferite aplicații în industria alimentară” a avut ca scop studierea și valorificarea compușilor biologic activi ... -
Proiectarea și realizarea unor alimente cu destinație specială
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2024)Potrivit OMS (Organizația Mondială a Sănătății), sugarii ar trebui să fie alăptați exclusiv la sân în primele 6 luni de viață pentru a avea o creștere și o dezvoltare fizică și psihomotorie optimă. În întreaga lume, ... -
Studii privind utilizarea tehnicilor de inginerie genetică în vederea îmbunătăţirii proceselor fermentative tradiţionale
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Obiectivul major al tezei, utilizarea tehnicilor de inginerie genetică pentru îmbunătățirea performanțelor β-glucozidazei izolată de la Saccharomycopsis fibuligera și transferul ei la drojdii din genul Saccharomyces, în ... -
Studiul comportarii coloranților alimentari în preparatele din carne cu adaosuri de derivate proteice si poliglucidice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)Evoluția societății omenești este determinată în bună măsură de cantitatea și calitatea alimentelor utilizate pentru nutriția cotidiană a indivizilor, din cele mai vechi timpuri aceștia fiind puși in situația de a utiliza ... -
Studiul influenţei temperaturilor scăzute asupra dezvoltării şi comportamentului bacteriei Listeria monocytogenes în produsele refrigerate şi congelate
(2010)Teza de doctorat cu titlul „Studiul influenţei temperaturilor scăzute asupra dezvoltării şi comportamentului bacteriei Listeria monocytogenes în produsele refrigerate şi congelate” urmăreşte o serie de obiective, precum: ... -
Studiul potenţialului tehnologic de panificaţie al unor soiuri de grâu cultivate în România
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Pentru rezolvarea tematicii tezei de doctorat ” Studiul potenţialului tehnologic de panificaţie al unor soiuri de grâu cultivate în România” mi-am propus următoarele obiective ştiinţifice: 1. Realizarea unui studiu documentar ... -
Studiul proprietăților antioxidante ale unor produse din plante de cultura și din flora spontană
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)Rezumatul tezei de doctorat tratează sintetic obiectivele științifice ale tezei, factorii care duc la formarea radicalilor liberi, a efectelor distructive induse de aceștia, precum și evidențierea importanței compușilor ... -
Utilaje de proces: morărit-panificație
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)Lucrarea de faţă constituie o continuare a volumului Calculul şi construcţia utilajelor din industria morăritului, apărut la Editura Tehnică Bucureşti 1997, şi tratează principalele probleme constructive şi de calcul ale ... -
Utilizarea derivatelor din drojdii în vederea reformulării unui preparat din carne
(Universitatea "Dunărea de Jos' din Galați, 2017)Consumul de carne și de produse din carne trebuie să facă parte dintr-un plan alimentar ce urmărește o nutriție echilibrată. Cu toate acestea, chiar dacă unele preparate din carne (parizer, crenvurști, cârnați polonezi) ...