Căutare după Subiect "ingineria produselor alimentare"
Afișează articolele 1-9 of 9
-
Compozite funcționale alimentare pe bază de coajă de ceapă galbenă, peptide și probiotice
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)În prezent, piața alimentară pe bază de produse vegetale se extinde, generând o cantitate semnificativă de produse secundare și deșeuri. Îmbunătățirea gestionării deșeurilor este un pas esențial în tranziția către o ... -
Compozite funcționale pe bază de oleoresine și proteine pentru utilizări în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2021)Pielița de tomate este obținută ca subprodus în industria de procesare a tomatelor, cu un flux abundent de deșeuri solide în întreaga lume. O mare cantitate de reziduuri este direcționată către depozitele de deșeuri sau ... -
Efectul adaosului de făină de topinambur asupra proprietăților fizico-chimice și senzoriale ale pâinii
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2020-07-22) -
Preferința consumatorilor și atitudinea acestora privind comerțul online de produse alimentare în Cahul Republica Moldova
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2020-07-22) -
Proiectarea și realizarea unor alimente cu destinație specială
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2024)Potrivit OMS (Organizația Mondială a Sănătății), sugarii ar trebui să fie alăptați exclusiv la sân în primele 6 luni de viață pentru a avea o creștere și o dezvoltare fizică și psihomotorie optimă. În întreaga lume, ... -
Proiectarea tehnologică a unei secții de obținere a preparatelor crude, afumate și uscate
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2020-07-15) -
Proiectarea unei unități de fabricare a pâinii
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2020-07-15) -
Soluții tehnologice pentru prelungirea duratei de viață a unor fructe și legume proaspete
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)Fructele și legumele sunt componente esențiale ale dietei umane și există dovezi considerabile ale beneficiilor pentru sănătate și nutriție asociate cu consumul lor [1,2]. Datorită conținutului lor ridicat de micronutrienți ... -
Valorificarea subproduselor rezultate la prelucrarea sfeclei roșii
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2024)Legumele conțin o cantitate semnificativă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele, mineralele, fibrele și compuși fitochimici cu beneficii importante pentru sănătate (Panghal și colab., 2017). Sfecla roșie este ...