Căutare după Subiect "lapte"
Afișează articolele 1-4 of 4
-
Cercetări privind influența tratamentului termic asupra proprietaților funcționale ale proteinelor solubile din lapte
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2005)Denaturarea proteinelor din zer reprezintă cea mai importantă reactie în timpul tratamentului termic al laptelui, fiind asociată cu îmbunătățirea textului iaurtului și randamentul în brânză și cu formarea depozitului proteic ... -
Cercetări privind obţinerea de produse simbiotice pe bază de lapte şi plante medicinale şi aromatice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Teza de doctorat „Cercetări privind obţinerea de produse simbiotice pe bază de lapte şi plante medicinale şi aromatice”, are ca scop experimentarea unor variante tehnologice de cultivare a bacteriilor probiotice pe un ... -
Cercetări privind utilizarea permeatului rezultat din aplicarea procesului de membrană în industria laptelui
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)Dezvoltarea alimentelor funcționale reprezintă o preocupare majoră la nivel internațional, deoarece alimentația reprzinta una dintre cele mai eficiente modalitați de menținere/ îmbunătățire/ promovare a sănătății consumatorului. ... -
Studiul comparativ al metodelor de accelerare a procesului de maturare a brânzeturilor cu pastă filată
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2012)Brânzeturile, ca rezultat al biotehnologiei aplicate, sunt unele dintre cele mai complexe si dinamice produse alimentare. Transformarea laptelui în branzeturi este un proces mai complex care consta în concentrarea proteinelor ...