Căutare după Subiect "microîncapsulare"
Afișează articolele 1-5 of 5
-
Compozite funcționale pe bază de oleoresine și proteine pentru utilizări în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2021)Pielița de tomate este obținută ca subprodus în industria de procesare a tomatelor, cu un flux abundent de deșeuri solide în întreaga lume. O mare cantitate de reziduuri este direcționată către depozitele de deșeuri sau ... -
Dezvoltarea unor ingrediente pe bază de compuși biologic activi din cojile de ceapă roșie pentru utilizare în industria alimentară
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)Este de așteptat ca populația globală să crească de la 7,7 miliarde (anul 2019) la 9,7 miliarde în anul 2050, din acest motiv există mai multe preocupări cu privire la utilizarea subproduselor rezultate de la prelucrarea ... -
Proiectarea de ingrediente noi bazate pe compuși bioactivi din vinete pentru diferite aplicații în industria alimentară
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)Teza de doctorat intitulată „Proiectarea de ingrediente noi pe bază de compuși bioactivi din vinete pentru diferite aplicații în industria alimentară” a avut ca scop studierea și valorificarea compușilor biologic activi ... -
Valorificarea unor compuși biologic activi din cătină prin dezvoltarea unor produse alimentare cu valoare adăugată
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)Noțiunea de „alimente funcționale” își are originea în Japonia anilor 80 ai secolului trecut și a fost practicată în multe țâri din Asia în efortul de a îmbunătăți sănătatea generală a populației. În anul 1991 a apărut ... -
Valorificarea unor compuși biologic activi din subprodusele rezultate de la prelucrarea strugurilor roșii și obținerea unor ingrediente cu valoare adăugată
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)Alimentația și selecția alimentelor pentru un stil de viață sănătos, reprezintă principalele preocupări ale societății umane din cele mai vechi timpuri. O nutriție corectă și adecvată este crucială pentru sănătate, în ...