• Some Physical Changes in Extra Virgin Rapeseed Oil after the Process 

      Şolea, Liviu Cătălin; Ştefănescu, Ioan; Zgherea, Gheorghe; Creţu, Romică (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2013-10-01)
      The aim of this study is the viscosity’s evolution depending on the temperature and the shear rate and the analysis at the transmittance spectra of the oxidized rapeseed oil. Rapeseed oil was oxidized at the temperatures ...
    • Spectrophotometric and Rheological Studies on Oxidized Soybean Oils 

      Şolea, Liviu Cătălin; Creţu, Romică (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2013-10-01)
      This paper presents a rheological and spectrophotometric study of oxidized and nonoxidized soybean oils at 100, 110 and 120°C temperatures. The oxidation periods of time were 5 hours and 10 hours. Changes of the oxidized ...
    • Studiul proprietăților antioxidante ale unor produse din plante de cultura și din flora spontană 

      Dicu, Anca Mihaela (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)
      Rezumatul tezei de doctorat tratează sintetic obiectivele științifice ale tezei, factorii care duc la formarea radicalilor liberi, a efectelor distructive induse de aceștia, precum și evidențierea importanței compușilor ...