Căutare după Subiect "proteine"
Afișează articolele 1-7 of 7
-
Cercetări privind influența tratamentului termic asupra proprietaților funcționale ale proteinelor solubile din lapte
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2005)Denaturarea proteinelor din zer reprezintă cea mai importantă reactie în timpul tratamentului termic al laptelui, fiind asociată cu îmbunătățirea textului iaurtului și randamentul în brânză și cu formarea depozitului proteic ... -
Cercetări privind obținerea, caracterizarea și utilizarea proteinelor miofibrilare în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)Fabricarea produselor procesate de carne implică utilizarea diferitelor tipuri de cărnuri, organe, subproduse comestibile şi slănină (ca materii prime), provenite, în principal, de la bovine, ovine şi porcine, alături de ... -
Cercetări privind obţinerea de produse de panificaţie fortificate cu proteine
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2007) -
Cercetări privind optimizarea calităţii produselor de catering
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Cercetările realizate în acest studiu, cu privire la optimizarea calităţii produselor de catering, reprezintă o premieră pentru sectorul alimentaţiei publice din România, oferind suficiente argumente tehnologice, nutriţionale, ... -
Factorii de influenţă ai reologiei compoziţiilor preparatelor din carne
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Teza de doctorat încearcă să elucideze unele aspecte legate de influenţa pe care o au adaosurile proteice. amilacee şi de altă natură, asupra proprietăţilor reologice ale compoziţiior de carne, precum şi asupra calităţii ... -
Studii privind calitatea alimentației într-o colectivitate a municipiului Focșani
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2013)Lucrarea de față are ca scop analiza persoanelor private de libertate, aflate într-un penitenciar de maximă securitate, din județul Vrancea. Studiul se bazează pe analiza cantitativă și calitattivă a normelor de hrană ... -
Studiul comportarii coloranților alimentari în preparatele din carne cu adaosuri de derivate proteice si poliglucidice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)Evoluția societății omenești este determinată în bună măsură de cantitatea și calitatea alimentelor utilizate pentru nutriția cotidiană a indivizilor, din cele mai vechi timpuri aceștia fiind puși in situația de a utiliza ...