Căutare după Subiect "tratament termic"
Afișează articolele 1-4 of 4
-
Cercetări privind influența tratamentului termic asupra proprietaților funcționale ale proteinelor solubile din lapte
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2005)Denaturarea proteinelor din zer reprezintă cea mai importantă reactie în timpul tratamentului termic al laptelui, fiind asociată cu îmbunătățirea textului iaurtului și randamentul în brânză și cu formarea depozitului proteic ... -
Cercetări privind optimizarea calităţii produselor de catering
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Cercetările realizate în acest studiu, cu privire la optimizarea calităţii produselor de catering, reprezintă o premieră pentru sectorul alimentaţiei publice din România, oferind suficiente argumente tehnologice, nutriţionale, ... -
Studii şi cercetări privind creşterea rezistenţei mecanice a benzilor din oţel prin aplicarea unor tratamente termice în flux continuu
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Prin studiile teoretice şi cercetările experimentale efectuate în cadrul tezei de doctorat, pe oţeluri cu un conţinut mic de carbon, am urmărit creşterea pronunţată a rezistenţei mecanice după călirea unor produse cu ... -
Studii şi cercetări privind obţinerea şi caracterizarea nanofirelor de Co şi Co-Cu
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2013)Pe parcursul anilor s-a asistat la o dezvoltare rapidă a telecomunicațiilor și a electronicelor, astfel că se cer noi modalități de stocare și transmitere a informației cât și noi materiale (nanomateriale) mai performante, ...