Căutare după Subiect "uleiuri vegetale"
Afișează articolele 1-4 of 4
-
Cercetări privind obținerea produselor din carne dietetice cu un conținut redus de grăsimi
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2015)În ultimii ani, a fost acordată o mare atenţie pentru obţinerea de produse din carne, cu caracteristici fiziologice corespunzătoare unui regim alimentar sănătos, în scopul de a reduce riscul de boli, în special boli ... -
Contribuţii la studiul comportării reologice şi tribologice a unor lubrifianţi biodegradabili pe bază de uleiuri vegetale
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2013)Introducerea uleiurilor vegetale în aplicaţii tribologice implică testarea şi compararea rezultatelor cu cele obţinute pentru lubrifianţii deja utilizaţi. În acest studiu, se au în vedere următoarele: studiul proprietăţilor ... -
Evaluarea comportării tribologice a unor lubrifianți pe bază de ulei de rapiță și nanoaditivi (nitrură de bor hexagonală și grafen)
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2022)În foarte multe aplicații, lubrifianții sunt obținuți din petrol, dar tendința este de a fi înlocuiți cu produse sintetice sau pe bază de uleiuri vegetale [116], acestea din urmă având avantajul de a fi mai prietenoase cu ... -
Spectrophotometric and Rheological Studies on Oxidized Soybean Oils
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2013-10-01)This paper presents a rheological and spectrophotometric study of oxidized and nonoxidized soybean oils at 100, 110 and 120°C temperatures. The oxidation periods of time were 5 hours and 10 hours. Changes of the oxidized ...