Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorErmacov, Elena
dc.date.accessioned2022-10-13T07:25:42Z
dc.date.available2022-10-13T07:25:42Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttp://arthra.ugal.ro/handle/123456789/8980
dc.descriptionLucrare de disertatie. Coordonator științific, Prof. univ. dr Căpățînă Alexandruro_RO
dc.description.abstractStudiul își propune să ofere o perspectivă asupra gastronomiei și turismului culinar în lume și să ofere o descriere foarte exactă și aprofundată a modelului de turism gastronomic din Republica Moldova, cu toate aspectele sale pozitive și negative. Aduce o descriere a situației actuale în țările cu un număr mare anual de vizitatori pentru a vedea cum ar putea fi transferate bunele practici în Republica Moldova. Primul capitol abordează apariția și tendințele turismului alimentar, dar și strategiile de promovare a acestuia și noile instrumente de marketing utilizate pentru a crește vizibilitatea culinariei și preparatelor locale cu o semnificație unică și pentru a atrage un număr cât mai mare de călători. Această lucrare are ca scop identificarea factorilor care influențează turismul gastronomic și de a întreprinde acțiuni concrete legate de managementul organizațional pentru o dezvoltare durabilă a industriei turismului culinar în Republica Moldova. Capitolul II constă în prezentarea ofertei de servicii și produse gastronomice moldovenești, festivaluri și locuri pitorești care povestesc despre istoria moldovenească prin gust, culoare și atmosferă, de asemenea, această parte a studiului conține o serie de analize și cercetări pentru a identifica problemele care duc la stagnarea industiei turismului în țară. Analizând deficiențele și problemele cu care se confruntă ramura turismului din Republica Moldova, în capitolul III aduc propuneri privind implementarea unor acțiuni concrete care să stimuleze această industrie, capabilă să devină un sector economic dezvoltat competitiv și echilibrat, furnizor de valută în țară, care ar valorifica patrimoniul cultural, ar promova ospitalitatea moldovenească și ar asigura bunăstarea populației. De asemenea am colectat date și informații despre preferințele turiștilor străini și potențialul turismului gastronomic în RM pe baza unui chestionar distribuit pe un eșantion de 100 persoane, cu ajutorul cărora au fost confirmate ipotezele din capitolul II.ro_RO
dc.language.isoro_ROro_RO
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galațiro_RO
dc.subjectMarketing si Comunicare in Afaceriro_RO
dc.titleMARKETING ȘI TURISM CULINAR STUDIU DE CAZ TURISMUL CULINAR ÎN REPUBLICA MOLDOVAro_RO
dc.typeDissertation Thesisro_RO


Fișiere la acest articol

Thumbnail
Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

Arată înregistrarea sumară a articolului