Căutare Rezumate teze de doctorat după Titlu
Afișează articolele 148-167 of 798
-
Cercetări privind influenţa factorilor ecotehnologici din sistemele recirculante de acvacultură industrială asupra fiziologiei şi stării de sănătate a biomasei de cultură
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Cercetările derulate în cadrul tezei au caracter de noutate pentru acvacultura românească înscriindu-se în sfera preocupărilor pe plan internaţional în ceea ce priveşte creşterea intensivă a peştiior. Aşadar, tematica de ... -
Cercetări privind influenţa managementului drojdiei asupra procesului de fermentare şi a calităţii berii
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Managementul drojdiei de bere are ca scop asigurarea unei drojdii de calitate superioară, în cantitate suficientă, la momentul optim. Acesta include procesul de propagare ce urmăreşte obţinerea, în cel mai scurt timp. în ... -
Cercetări privind influenţa microclimatului asupra duratei de conservare a merelor depozitate în atmosferă controlată
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Această teză de doctorat, cu originea în preocupările pentru lucrarea de disertaţie, ,,Studiul privind depozitarea legumelor şi fructelor la temperaturi coborâte" prezentată în anul 2005, continuă cercetările asupra ... -
Cercetări privind influenţa tratamentelor frigorifice asupra unor indicatori de calitate ai coagului proteic din lapte de capră
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2012)Industria alimentară a trecut prin schimbări majore în ultimii 20 de ani, în principal prin dezvoltarea şi implementarea de noi tehnologii, pentru a răspunde cererilor în creştere ale consumatorilor pentru produse sigure ... -
Cercetări privind influenţa unor factori de stres asupra drojdiilor de bere
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011)Studiul documentar a urmărit evidențierea importanței drojdiilor din genul Saccharomyces în procesele fermentative, precum şi în cercetările fundamentale. Astfel, capitolul 1 al studiului documentar, Noţiuni generale ... -
Cercetări privind influenţa unor sisteme de sărare asupra caracteristicilor tehnologice şi reologice ale muşchiului biceps femoris de porc
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2013)Principalul obiectiv al prezentului studiu a constat din urmărirea comportamentului muşchiului Biceps femoris de porc întreg sau în bucăţi mari în timpul procesului de injectare-tumblerizare şi în evidenţierea efectului ... -
Cercetări privind investigarea cazurilor speciale de transfer de căldură în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2015)Obiectivul principal al tezei este acela de a contribui la eficientizarea energetică a procesului de rafinare a uleiurilor alimentare, prin investigarea transferului termic în schimbătoarele de căldură cu plăci și granituri, ... -
Cercetări privind îmbunatăţirea randamentului în alcool şi a calităţii alcoolului etilic rafinat obţinut din melasă
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2011)Industria obţinerii alcoolului se bazează pe activitatea fermentativa a drojdiilor, care transformă glucidele fermentascibile din substrat în alcool etilic ca produs principal de fermentaţie şi respectiv în biomasă. Calitatea ... -
Cercetări privind îmbunătațirea însușirilor biotehnologice ale culturii de drojdie în tehnologia berii
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)Alegerea unei anumite tulpini de drojdie pentru obținerea berii, în condiții specifice de aprovizionare cu materii prime, dotare și tehnologie folosită, se realizează luând în considerare principalele caractere specifice ... -
Cercetări privind încapsularea bacteriilor probiotice în fabricarea produselor lactate fermentate
(Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați, 2009)Lucrarea s-a dorit a fi, încă de la alegerea temei, o noutate în domeniul produselor probiotice. Dacă până în momentul de faţă, tema probioticelor pare o cale destul de “bătătorită” din punct de vedere tehnologic, prezenta ... -
Cercetări privind metode și tehnici de control a conductivității electrice a polimerilor și efectele acestora asupra proprietăților mecanice ale materialelor obținute
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)De-a lungul timpului, nivelul de tehnologizare a crescut rapid, aproape exponențial, cu trecerea anilor, împingând nivelele de știință și cercetare la standarde mult mai înalte, imposibil de anticipat cu jumătate de secol ... -
Cercetări privind microalierea materialelor metalice destinate fabricării tablelor groase utilizate la realizarea conductelor de mare diametru
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)Fabricația de produse plate pe plan mondial a cunoscut în ultimul deceniu evidente scăderi cantitative a producției, datorate în special unor apreciabile salturi calitative. Această constatare apare ca rezultat direct al ... -
Cercetări privind migraţia puietului de sturioni în Dunărea inferioară
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011)Sturionii constituie una dintre cele mai valoroase resurse de origine animală de pe Terra, iar Dunărea inferioară este unul din ultimele areale (singurul din Uniunea Europeană) în care aceste specii cresc şi se reproduc ... -
Cercetări privind modelarea şi conducerea proceselor de turnare a pieselor precise fabricate din aliaje uşoare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010) -
Cercetări privind monitoringul populațiilor de sturioni din Dunăre, sectorul Brăila-Călărași, utilizând tehnici de telemetrie
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2019)Importanţa economică a Dunării, datorată în principal rutelor de transport comercial, dar și resurselor de apă şi hrană, a fost recunoscută şi apreciată din cele mai vechi timpuri. Dezvoltarea economică a societății a fost ... -
Cercetări privind nanostructurarea polimerilor prin metode electrochimice și efectul nanostructurării asupra proprietăților mecanice ale polimerilor
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2021)Cercetările asupra materialelor compozite au evoluat rapid și au câștigat popularitate datorită proprietăților lor superioare de durabilitate. Compozitele sunt, în general, rezultatele intervenției asupra unui material ... -
Cercetări privind obținerea de produse funcționale destinate persoanelor cu intoleranțe alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2018)Un aliment funcțional poate fi o componentă sau un macronutrient dacă are efecte specifice fiziologice (de exemplu, carbohidrați sau acizi grași esențiali) sau un micronutrient dacă aportul este în cantitate mai mare față ... -
Cercetări privind obținerea produselor de panificație îmbogățite în fibre
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2005)Ținând cont de descoperirile nutriționiste în ceea ce privește rolul fibrelor în alimentația umană, se cere o reorientare a întreprinderilor de industrie alimentară pentru a putea acoperi acest necesar, și a păstra calitatea ... -
Cercetări privind obținerea produselor din carne dietetice cu un conținut redus de grăsimi
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2015)În ultimii ani, a fost acordată o mare atenţie pentru obţinerea de produse din carne, cu caracteristici fiziologice corespunzătoare unui regim alimentar sănătos, în scopul de a reduce riscul de boli, în special boli ... -
Cercetări privind obținerea produselor lactate din lapte de oaie îmbogățite în acizi grași esențiali
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2012)Diversificarea și severitatea maladiilor specifice civilizației actuale, imunitatea destul de precară a omului contemporan au determinat apariția și afirmarea în ultimii ani a unei noi concepții nutrițional/terapeutice, ...