Arată înregistrarea sumară a articolului
Cercetări privind utilizarea tehnicilor combinate de uscare aplicate unor fructe și legume
dc.contributor.author | Șeremet (Ceclu), Liliana | |
dc.date.accessioned | 2016-05-17T13:22:24Z | |
dc.date.available | 2016-05-17T13:22:24Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.uri | http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/4030 | |
dc.description | Teză de doctorat - Conducator științific Prof. univ. dr. ing. Elisabeta Botez | en_US |
dc.description.abstract | Fructele şi legumele reprezintă elementele fundamentale al alimentaţiei echilibrate. Această grupă de alimente este considerată ca fiind principala sursă de compuși bioactivi şi minerale, glucide sub formă de zaharuri simple (glucoză, fructoză, zaharoză), polizaharide, celuloza (sub formă de hemiceluloze), gume şi substanţe pectice, în proporţii variabile, fibre alimentare, micro şi macronutrienţi, dar şi un conţinut ridicat de apă, până la 94%. Datorită faptului că produsele agroalimentare au un caracter sezonier apare necesitatea conservării acestora. Uscarea este una dintre tehnicile de conservare ale produselor agroalimentare, care poate fi utilizată ca operaţie primară de conservare sau ca un proces intermediar. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați | en_US |
dc.subject | fructe | en_US |
dc.subject | legume | en_US |
dc.subject | tehnici de uscare | en_US |
dc.subject | legume uscate | en_US |
dc.title | Cercetări privind utilizarea tehnicilor combinate de uscare aplicate unor fructe și legume | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Teze de doctorat [140]
Conține tezele de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați