Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorȘeremet (Ceclu), Liliana
dc.date.accessioned2016-05-17T13:22:24Z
dc.date.available2016-05-17T13:22:24Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/4030
dc.descriptionTeză de doctorat - Conducator științific Prof. univ. dr. ing. Elisabeta Botezen_US
dc.description.abstractFructele şi legumele reprezintă elementele fundamentale al alimentaţiei echilibrate. Această grupă de alimente este considerată ca fiind principala sursă de compuși bioactivi şi minerale, glucide sub formă de zaharuri simple (glucoză, fructoză, zaharoză), polizaharide, celuloza (sub formă de hemiceluloze), gume şi substanţe pectice, în proporţii variabile, fibre alimentare, micro şi macronutrienţi, dar şi un conţinut ridicat de apă, până la 94%. Datorită faptului că produsele agroalimentare au un caracter sezonier apare necesitatea conservării acestora. Uscarea este una dintre tehnicile de conservare ale produselor agroalimentare, care poate fi utilizată ca operaţie primară de conservare sau ca un proces intermediar.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galațien_US
dc.subjectfructeen_US
dc.subjectlegumeen_US
dc.subjecttehnici de uscareen_US
dc.subjectlegume uscateen_US
dc.titleCercetări privind utilizarea tehnicilor combinate de uscare aplicate unor fructe și legumeen_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Teze de doctorat [140]
    Conține tezele de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului