• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • română 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Logare
Vezi articolul 
  •   Pagina principală
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Teze de doctorat
  • Vezi articolul
  •   Pagina principală
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Teze de doctorat
  • Vezi articolul
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Cercetări privind utilizarea tehnicilor combinate de uscare aplicate unor fructe și legume

Thumbnail
View/Open
Teza_doctorat_Seremet_2015.pdf (7.098Mb)
Dată
2015
Autor
Șeremet (Ceclu), Liliana
Metadata
Arată înregistrarea completă a articolului
Abstract
Fructele şi legumele reprezintă elementele fundamentale al alimentaţiei echilibrate. Această grupă de alimente este considerată ca fiind principala sursă de compuși bioactivi şi minerale, glucide sub formă de zaharuri simple (glucoză, fructoză, zaharoză), polizaharide, celuloza (sub formă de hemiceluloze), gume şi substanţe pectice, în proporţii variabile, fibre alimentare, micro şi macronutrienţi, dar şi un conţinut ridicat de apă, până la 94%. Datorită faptului că produsele agroalimentare au un caracter sezonier apare necesitatea conservării acestora. Uscarea este una dintre tehnicile de conservare ale produselor agroalimentare, care poate fi utilizată ca operaţie primară de conservare sau ca un proces intermediar.
URI
http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/4030
Colecții
  • Teze de doctorat [221]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Răsfoiește

În tot DSpaceComunități; ColecțiiDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecteAceastă colecțieDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecte

Contul meu

Conectare

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV