• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • français 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Ouvrir une session
Voir le document 
  •   Accueil de DSpace
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Teze de doctorat
  • Voir le document
  •   Accueil de DSpace
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Teze de doctorat
  • Voir le document
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Cercetări privind utilizarea tehnicilor combinate de uscare aplicate unor fructe și legume

Thumbnail
Voir/Ouvrir
Teza_doctorat_Seremet_2015.pdf (7.098Mo)
Date
2015
Auteur
Șeremet (Ceclu), Liliana
Metadata
Afficher la notice complète
Résumé
Fructele şi legumele reprezintă elementele fundamentale al alimentaţiei echilibrate. Această grupă de alimente este considerată ca fiind principala sursă de compuși bioactivi şi minerale, glucide sub formă de zaharuri simple (glucoză, fructoză, zaharoză), polizaharide, celuloza (sub formă de hemiceluloze), gume şi substanţe pectice, în proporţii variabile, fibre alimentare, micro şi macronutrienţi, dar şi un conţinut ridicat de apă, până la 94%. Datorită faptului că produsele agroalimentare au un caracter sezonier apare necesitatea conservării acestora. Uscarea este una dintre tehnicile de conservare ale produselor agroalimentare, care poate fi utilizată ca operaţie primară de conservare sau ca un proces intermediar.
URI
http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/4030
Collections
  • Teze de doctorat [221]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactez-nous | Faire parvenir un commentaire
Theme by 
Atmire NV
 

 

Parcourir

Tout DSpaceCommunautés & CollectionsPar date de publicationAuteursTitresSujetsCette collectionPar date de publicationAuteursTitresSujets

Mon compte

Ouvrir une session

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactez-nous | Faire parvenir un commentaire
Theme by 
Atmire NV