• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • română 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Logare
Vezi articolul 
  •   Pagina principală
  • Bachelor Degree. Dissertation - Licențe. Disertații
  • Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
  • Administrarea afacerilor
  • Administrarea și dezvoltarea afacerilor în turism (disertație)
  • Administrarea și dezvoltarea afacerilor în turism (disertație) (2019-2023)
  • Vezi articolul
  •   Pagina principală
  • Bachelor Degree. Dissertation - Licențe. Disertații
  • Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
  • Administrarea afacerilor
  • Administrarea și dezvoltarea afacerilor în turism (disertație)
  • Administrarea și dezvoltarea afacerilor în turism (disertație) (2019-2023)
  • Vezi articolul
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Capitalele gastronomice europene și imapctul asupra turismului local și național

Thumbnail
View/Open
Textul integral al lucrării de disertație. (1.155Mb)
Înregistrarea online a prezentării lucrării. (105.4Mb)
Dată
2020-07
Autor
Andrei, Silvia-Ramona
Metadata
Arată înregistrarea completă a articolului
Abstract
Lucrarea prezentă își propune să prezinte și să analizeze industria turistică gastronomică atât la nivel național, cât și la nivel mondial. Se accentuează, în general, ideea că turismul reprezintă un sector cu o deosebită importanță, deoarece asigură creșterea și dezvoltarea economică la nivel internațional, serviciile acestui domeniu implicând o serie de activități care au contribuții și cu alte segmente importante ale economiei. În cadrul civilizației actuale, turismul a cunoscut o continuă dezvoltare și diversificare aprofundată pentru a deveni ramura economiei care a prezentat cea mai rapidă creștere economică din întreaga lume. În ultimii ani, turismul gastronomic a crescut considerabil și a devenit unul dintre cele mai dinamice și creative segmente ale turismului. Atât destinațiile, cât și companiile turistice sunt conștiente de importanța gastronomiei pentru diversificarea turismului și stimularea dezvoltării economiei locale, regionale și naționale. Lucrarea cuprinde trei capitole teoretice, dar și cu exemple, un capitol cu concluzii și propuneri și o bibliografie. Primul capitol intitulat „Turism-noțiuni introductive”, cuprinde aspecte teoretice privind definirea, clasificarea, particularitățile și trăsăturile specifice turismului, formele și tipurile de turism, dar și evoluția și tendințele turismului mondial. Cel de-al doilea capitol „Turismul gastronomic” prezintă definițiile, conceptele și interpretările acestui tip de turism, caracteristicile pieței turistice gastronomice și cererea și oferta de turism gastronomic la nivel mondial. Capitolul trei oferă o prezentare a turismului gastronomic la nivel european, cu detalii despre capitalele gastronomice europene din diverși ani, cu resursele naturale și antropice ale acestora, dar și indicatori de măsurare ai circulației turistice și impactul turismul gastronomic asupra turismului local și național. Ultimul capitol cuprinde concluziile lucrării și propunerile aferente.
URI
http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/6255
Colecții
  • Administrarea și dezvoltarea afacerilor în turism (disertație) (2019-2023) [43]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Răsfoiește

În tot DSpaceComunități; ColecțiiDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecteAceastă colecțieDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecte

Contul meu

Conectare

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV