Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorAndrei, Silvia-Ramona
dc.date.accessioned2020-07-27T10:56:14Z
dc.date.available2020-07-27T10:56:14Z
dc.date.issued2020-07
dc.identifier.urihttp://arthra.ugal.ro/handle/123456789/6255
dc.descriptionLucrare de Disertație. Coordonator ştiinţific, Conf. univ. dr. Mihaela-Carmen MUNTEANro_RO
dc.description.abstractLucrarea prezentă își propune să prezinte și să analizeze industria turistică gastronomică atât la nivel național, cât și la nivel mondial. Se accentuează, în general, ideea că turismul reprezintă un sector cu o deosebită importanță, deoarece asigură creșterea și dezvoltarea economică la nivel internațional, serviciile acestui domeniu implicând o serie de activități care au contribuții și cu alte segmente importante ale economiei. În cadrul civilizației actuale, turismul a cunoscut o continuă dezvoltare și diversificare aprofundată pentru a deveni ramura economiei care a prezentat cea mai rapidă creștere economică din întreaga lume. În ultimii ani, turismul gastronomic a crescut considerabil și a devenit unul dintre cele mai dinamice și creative segmente ale turismului. Atât destinațiile, cât și companiile turistice sunt conștiente de importanța gastronomiei pentru diversificarea turismului și stimularea dezvoltării economiei locale, regionale și naționale. Lucrarea cuprinde trei capitole teoretice, dar și cu exemple, un capitol cu concluzii și propuneri și o bibliografie. Primul capitol intitulat „Turism-noțiuni introductive”, cuprinde aspecte teoretice privind definirea, clasificarea, particularitățile și trăsăturile specifice turismului, formele și tipurile de turism, dar și evoluția și tendințele turismului mondial. Cel de-al doilea capitol „Turismul gastronomic” prezintă definițiile, conceptele și interpretările acestui tip de turism, caracteristicile pieței turistice gastronomice și cererea și oferta de turism gastronomic la nivel mondial. Capitolul trei oferă o prezentare a turismului gastronomic la nivel european, cu detalii despre capitalele gastronomice europene din diverși ani, cu resursele naturale și antropice ale acestora, dar și indicatori de măsurare ai circulației turistice și impactul turismul gastronomic asupra turismului local și național. Ultimul capitol cuprinde concluziile lucrării și propunerile aferente.ro_RO
dc.language.isoro_ROro_RO
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galațiro_RO
dc.subjectAdministrarea Afacerilorro_RO
dc.subjectAdministrarea și Dezvoltarea Afacerilor în Turismro_RO
dc.titleCapitalele gastronomice europene și imapctul asupra turismului local și naționalro_RO
dc.typeDissertation Thesisro_RO


Fișiere la acest articol

Thumbnail
Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

Arată înregistrarea sumară a articolului