• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Deutsch 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Einloggen
Dokumentanzeige 
  •   DSpace Startseite
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Dokumentanzeige
  •   DSpace Startseite
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Dokumentanzeige
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Dezvoltarea unor soluţii de ambalare, biodegradabile, cu rol bioactiv, pentru produsele alimentare

Thumbnail
Öffnen
Rezumat_Teza_doctorat_Lanciu_Dorofte_Andreea_2024RO.pdf (3.144Mb)
Rezumat_Teza_doctorat_Lanciu_Dorofte_Andreea_2024EN.pdf (3.173Mb)
Datum
2024
Autor
Lanciu (Dorofte), Andreea
Metadata
Zur Langanzeige
Zusammenfassung
Cercetările privind soluțiile noi de ambalare a alimentelor au evoluat în ultimii ani fiind studiate numeroase materiale noi caracterizate de biodegradabilitate, durabilitate, capacitate de a extinde termenul de valabilitate demonstrând că acestea reprezintă o alternativă pentru ambalajele convenționale. Numeroase rezultate promițătoare ale cercetărilor în domeniul ambalajelor alimentare comestibile au fost publicate în ultima perioadă (Daniloski şi colab., 2021; Chakravartula și colab., 2019; Ehsani și colab., 2020). Din punct de vedere economic dar şi al asigurării sustenabilităţii în sectorul alimentar precum şi din nevoia de a limita pierderile de resurse materiale înregistrate în tehnologiile actuale, cercetătorii consideră că înlocuirea ambalajelor convenţionale cu cele biodegradabile, bazate pe valorificarea fluxurilor secundare din industria alimentară, reprezintă o soluţie de viitor. Ambalarea are ca scop principal creșterea siguranței alimentare prin menținerea prospețimii și a calității alimentelor. Rolul de protecție al ambalajului este în primul rând pasiv, el acționând ca o barieră între aliment şi mediul înconjurător. Cu toate acestea, există unele excepții, cum ar fi produsele proaspete, pentru care sunt utilizate materiale de ambalare foarte permeabile la gaze sau chiar perforate, pentru a permite schimbul de gaze prin ambalaj (Yildirim și colab., 2018). Filmele comestibile (EF) pot fi obţinute din proteine, polizaharide, lipide sau din combinarea acestora. Filmele din proteine din zer sunt structuri independente, care se prezintă sub forma unor folii subțiri, transparente și biodegradabile care au multiple avantaje şi pot fi folosite ca ambalaj aplicat direct pe suprafața sistemelor alimentare (Navarro, 2016). Acoperirile cu pelicule comestibile (EC) sunt straturi subțiri, foarte fine, aplicate direct pe suprafața alimentului, care formează împreună cu alimentul un întreg unitar.
URI
http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/10415
Collections
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
Atmire NV
 

 

Stöbern

Gesamter BestandBereiche & SammlungenErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagwortenDiese SammlungErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagworten

Mein Benutzerkonto

Einloggen

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
Atmire NV