• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • español 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Login
Ver ítem 
  •   DSpace Principal
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Ver ítem
  •   DSpace Principal
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Ver ítem
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Soluții tehnologice pentru prelungirea duratei de viață a unor fructe și legume proaspete

Thumbnail
Ver/
Rezumat_Teza doctorat_Pleșoianu Alina_2023EN.pdf (2.017Mb)
Rezumat_Teza doctorat_Pleșoianu Alina_2023RO.pdf (2.136Mb)
Fecha
2023
Autor
Pleșoianu, Alina-Mădălina
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítem
Resumen
Fructele și legumele sunt componente esențiale ale dietei umane și există dovezi considerabile ale beneficiilor pentru sănătate și nutriție asociate cu consumul lor [1,2]. Datorită conținutului lor ridicat de micronutrienți și fibre, consumul acestora este recomandat de multe organizații precum Organizația Mondială a Sănătății, Organizația pentru Alimentație și Agricultură și Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare și cancer [3-6]. Ca răspuns la cererea consumatorilor pentru produse sănătoase, proaspete și ușor de preparat, împreună cu schimbările stilului de viață al consumatorilor, a fost dezvoltată o mare varietate de fructe și legume minim procesate [3,7-9]. Tehnicile de prelucrare minimă a alimentelor constituie tehnologii non-termice care garantează conservarea alimentelor și respectarea standardelor de siguranță, menținând, pe cât posibil, caracteristicile proaspete ale fructelor și legumelor [3,10]. Procesarea minimă urmărește să prelungească perioada de valabilitate a produselor până la 5-7 zile la 4 °C, asigurând în același timp siguranța alimentelor și menținând calitatea nutrițională și senzorială [11]. Comercializarea acestor tipuri de alimente continuă să crească în principal datorită prospețimii, manipulării economice și prezentării atractive [12]. Ele constituie o masă potrivită pentru stilul de viață actual, deoarece nu necesită pregătire și oferă o mare varietate de vitamine, minerale și alte substanțe fitochimice, care sunt importante pentru sănătatea umană [7]. Toate aceste tehnologii au un mare potential în domeniul alimentelor minim procesate. Cu toate acestea, există o lipsă de informații disponibile cu privire la avantajele și limitările acestor tehnologii atunci când sunt aplicate la procesarea alimentelor. Eficiența proceselor depinde direct de combinația aliment/contaminant/proces și de caracteristicile de calitate importante de menținut.
URI
http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/9355
Colecciones
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contacto | Sugerencias
Theme by 
Atmire NV
 

 

Listar

Todo DSpaceComunidades & ColeccionesPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMateriasEsta colecciónPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMaterias

Mi cuenta

Acceder

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contacto | Sugerencias
Theme by 
Atmire NV