• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • français 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Ouvrir une session
Voir le document 
  •   Accueil de DSpace
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Voir le document
  •   Accueil de DSpace
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Voir le document
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Soluții tehnologice pentru prelungirea duratei de viață a unor fructe și legume proaspete

Thumbnail
Voir/Ouvrir
Rezumat_Teza doctorat_Pleșoianu Alina_2023EN.pdf (2.017Mo)
Rezumat_Teza doctorat_Pleșoianu Alina_2023RO.pdf (2.136Mo)
Date
2023
Auteur
Pleșoianu, Alina-Mădălina
Metadata
Afficher la notice complète
Résumé
Fructele și legumele sunt componente esențiale ale dietei umane și există dovezi considerabile ale beneficiilor pentru sănătate și nutriție asociate cu consumul lor [1,2]. Datorită conținutului lor ridicat de micronutrienți și fibre, consumul acestora este recomandat de multe organizații precum Organizația Mondială a Sănătății, Organizația pentru Alimentație și Agricultură și Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare și cancer [3-6]. Ca răspuns la cererea consumatorilor pentru produse sănătoase, proaspete și ușor de preparat, împreună cu schimbările stilului de viață al consumatorilor, a fost dezvoltată o mare varietate de fructe și legume minim procesate [3,7-9]. Tehnicile de prelucrare minimă a alimentelor constituie tehnologii non-termice care garantează conservarea alimentelor și respectarea standardelor de siguranță, menținând, pe cât posibil, caracteristicile proaspete ale fructelor și legumelor [3,10]. Procesarea minimă urmărește să prelungească perioada de valabilitate a produselor până la 5-7 zile la 4 °C, asigurând în același timp siguranța alimentelor și menținând calitatea nutrițională și senzorială [11]. Comercializarea acestor tipuri de alimente continuă să crească în principal datorită prospețimii, manipulării economice și prezentării atractive [12]. Ele constituie o masă potrivită pentru stilul de viață actual, deoarece nu necesită pregătire și oferă o mare varietate de vitamine, minerale și alte substanțe fitochimice, care sunt importante pentru sănătatea umană [7]. Toate aceste tehnologii au un mare potential în domeniul alimentelor minim procesate. Cu toate acestea, există o lipsă de informații disponibile cu privire la avantajele și limitările acestor tehnologii atunci când sunt aplicate la procesarea alimentelor. Eficiența proceselor depinde direct de combinația aliment/contaminant/proces și de caracteristicile de calitate importante de menținut.
URI
http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/9355
Collections
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactez-nous | Faire parvenir un commentaire
Theme by 
Atmire NV
 

 

Parcourir

Tout DSpaceCommunautés & CollectionsPar date de publicationAuteursTitresSujetsCette collectionPar date de publicationAuteursTitresSujets

Mon compte

Ouvrir une session

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactez-nous | Faire parvenir un commentaire
Theme by 
Atmire NV