Căutare Rezumate teze de doctorat după Titlu
Afișează articolele 155-174 of 798
-
Cercetări privind îmbunatăţirea randamentului în alcool şi a calităţii alcoolului etilic rafinat obţinut din melasă
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2011)Industria obţinerii alcoolului se bazează pe activitatea fermentativa a drojdiilor, care transformă glucidele fermentascibile din substrat în alcool etilic ca produs principal de fermentaţie şi respectiv în biomasă. Calitatea ... -
Cercetări privind îmbunătațirea însușirilor biotehnologice ale culturii de drojdie în tehnologia berii
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)Alegerea unei anumite tulpini de drojdie pentru obținerea berii, în condiții specifice de aprovizionare cu materii prime, dotare și tehnologie folosită, se realizează luând în considerare principalele caractere specifice ... -
Cercetări privind încapsularea bacteriilor probiotice în fabricarea produselor lactate fermentate
(Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați, 2009)Lucrarea s-a dorit a fi, încă de la alegerea temei, o noutate în domeniul produselor probiotice. Dacă până în momentul de faţă, tema probioticelor pare o cale destul de “bătătorită” din punct de vedere tehnologic, prezenta ... -
Cercetări privind metode și tehnici de control a conductivității electrice a polimerilor și efectele acestora asupra proprietăților mecanice ale materialelor obținute
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)De-a lungul timpului, nivelul de tehnologizare a crescut rapid, aproape exponențial, cu trecerea anilor, împingând nivelele de știință și cercetare la standarde mult mai înalte, imposibil de anticipat cu jumătate de secol ... -
Cercetări privind microalierea materialelor metalice destinate fabricării tablelor groase utilizate la realizarea conductelor de mare diametru
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)Fabricația de produse plate pe plan mondial a cunoscut în ultimul deceniu evidente scăderi cantitative a producției, datorate în special unor apreciabile salturi calitative. Această constatare apare ca rezultat direct al ... -
Cercetări privind migraţia puietului de sturioni în Dunărea inferioară
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011)Sturionii constituie una dintre cele mai valoroase resurse de origine animală de pe Terra, iar Dunărea inferioară este unul din ultimele areale (singurul din Uniunea Europeană) în care aceste specii cresc şi se reproduc ... -
Cercetări privind modelarea şi conducerea proceselor de turnare a pieselor precise fabricate din aliaje uşoare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010) -
Cercetări privind monitoringul populațiilor de sturioni din Dunăre, sectorul Brăila-Călărași, utilizând tehnici de telemetrie
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2019)Importanţa economică a Dunării, datorată în principal rutelor de transport comercial, dar și resurselor de apă şi hrană, a fost recunoscută şi apreciată din cele mai vechi timpuri. Dezvoltarea economică a societății a fost ... -
Cercetări privind nanostructurarea polimerilor prin metode electrochimice și efectul nanostructurării asupra proprietăților mecanice ale polimerilor
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2021)Cercetările asupra materialelor compozite au evoluat rapid și au câștigat popularitate datorită proprietăților lor superioare de durabilitate. Compozitele sunt, în general, rezultatele intervenției asupra unui material ... -
Cercetări privind obținerea de produse funcționale destinate persoanelor cu intoleranțe alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2018)Un aliment funcțional poate fi o componentă sau un macronutrient dacă are efecte specifice fiziologice (de exemplu, carbohidrați sau acizi grași esențiali) sau un micronutrient dacă aportul este în cantitate mai mare față ... -
Cercetări privind obținerea produselor de panificație îmbogățite în fibre
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2005)Ținând cont de descoperirile nutriționiste în ceea ce privește rolul fibrelor în alimentația umană, se cere o reorientare a întreprinderilor de industrie alimentară pentru a putea acoperi acest necesar, și a păstra calitatea ... -
Cercetări privind obținerea produselor din carne dietetice cu un conținut redus de grăsimi
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2015)În ultimii ani, a fost acordată o mare atenţie pentru obţinerea de produse din carne, cu caracteristici fiziologice corespunzătoare unui regim alimentar sănătos, în scopul de a reduce riscul de boli, în special boli ... -
Cercetări privind obținerea produselor lactate din lapte de oaie îmbogățite în acizi grași esențiali
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2012)Diversificarea și severitatea maladiilor specifice civilizației actuale, imunitatea destul de precară a omului contemporan au determinat apariția și afirmarea în ultimii ani a unei noi concepții nutrițional/terapeutice, ... -
Cercetări privind obținerea si proprietățile tribologice ale materialelor compozite poroase în matrice de fier
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2003)Compozitele metalice ocupă un loc distinct în cadrul materialelor moderne, suscitând un interes din ce în ce mai mare, datorită perspectivelor pe care le deschid și avantajelor pe care le oferă față de materialele tradiționale. -
Cercetări privind obținerea unor compozite de utilitate tehnologică cu matrice metalică din aliaje de aluminiu și particule greu fuzibile
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)Materialele compozite alcătuite din matrice de aliaj de aluminiu cu fază dispersă reprezentată de particule greu fuzibile de FeSi45, FeTi30 sau SiC, au fost proiectate pentru scopul tehnologic de dezoxidare prin precipitare ... -
Cercetări privind obținerea, caracterizarea și utilizarea proteinelor miofibrilare în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)La fabricarea produselor procesate de carne se utilizează diferite tipuri de cărnuri, organe, subproduse comestibile şi slănină (ca materii prime), alături de un număr mare de ingrediente non-carne, cu rol important în ... -
Cercetări privind obţinerea alimentelor funcţionale în industria de catering
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Lucrarea de faţă are ca scop analiza teoretică şi investigarea experimentală a obţinerii produselor funcţionale de tip catering, urmărind îndeosebi posibilitatea reaiizării unor preparate cu potenţial antioxidant superior ... -
Cercetări privind obţinerea de produse de panificaţie fortificate cu proteine
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2007) -
Cercetări privind obţinerea de produse simbiotice pe bază de lapte şi plante medicinale şi aromatice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Teza de doctorat „Cercetări privind obţinerea de produse simbiotice pe bază de lapte şi plante medicinale şi aromatice”, are ca scop experimentarea unor variante tehnologice de cultivare a bacteriilor probiotice pe un ... -
Cercetări privind obţinerea preparatelor din carne cu folosirea unor sisteme naturale microîncapsulate
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2014)Producătorii de alimente şi-au intensificat preocupările în direcţia obţinerii unor produse inovative, care să satisfacă simultan gustul şi sănătatea consumatorilor. Cercetările din ultimii zece ani, în domeniul produselor ...