Căutare după Titlu
Afișează articolele 883-902 of 5815
-
Cercetări privind obținerea, caracterizarea și utilizarea proteinelor miofibrilare în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)Fabricarea produselor procesate de carne implică utilizarea diferitelor tipuri de cărnuri, organe, subproduse comestibile şi slănină (ca materii prime), provenite, în principal, de la bovine, ovine şi porcine, alături de ... -
Cercetări privind obținerea, caracterizarea și utilizarea proteinelor miofibrilare în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)La fabricarea produselor procesate de carne se utilizează diferite tipuri de cărnuri, organe, subproduse comestibile şi slănină (ca materii prime), alături de un număr mare de ingrediente non-carne, cu rol important în ... -
Cercetări privind obţinerea produselor din carne dietetice cu un conţinut redus de grăsimi
(2015)În ultimii ani, a fost acordată o mare atenţie pentru obţinerea de produse din carne, cu caracteristici de calitate corespunzătoare unui regim alimentar sănătos, în scopul de a reduce riscul de boli, în special boli ... -
Cercetări privind obţinerea alimentelor funcţionale în industria de catering
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Lucrarea de faţă are ca scop analiza teoretică şi investigarea experimentală a obţinerii produselor funcţionale de tip catering, urmărind îndeosebi posibilitatea reaiizării unor preparate cu potenţial antioxidant superior ... -
CERCETĂRI PRIVIND OBŢINEREA CONCENTRATELOR PROTEICE DIN LINTE
(Universitatea Dunarea de jos Galati, 2020) -
Cercetări privind obţinerea de produse de panificaţie fortificate cu proteine
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2007) -
Cercetări privind obţinerea de produse simbiotice pe bază de lapte şi plante medicinale şi aromatice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Teza de doctorat „Cercetări privind obţinerea de produse simbiotice pe bază de lapte şi plante medicinale şi aromatice”, are ca scop experimentarea unor variante tehnologice de cultivare a bacteriilor probiotice pe un ... -
Cercetări privind obţinerea preparatelor din carne cu folosirea unor sisteme naturale microcapsulate
(Universitatea "Dunărea de Jos' din Galaţi, 2014)Lately, the requirements regarding the production and consumption of foods have changed considerably. Contemporary consumers are now aware that foods do not have solely the role of supressing the feeling of hunger but ... -
Cercetări privind obţinerea preparatelor din carne cu folosirea unor sisteme naturale microîncapsulate
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2014)Producătorii de alimente şi-au intensificat preocupările în direcţia obţinerii unor produse inovative, care să satisfacă simultan gustul şi sănătatea consumatorilor. Cercetările din ultimii zece ani, în domeniul produselor ... -
Cercetări privind obţinerea şi caracterizarea unor sticle metalice din sistemul Cu-Zr-Me
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Tema tezei de doctorat, „Cercetări privind obţinerea şi caracterizarea unor sticle metalice din sistemul Cu-Zr-Me”, se încadrează în domeniile prioritare de cercetare stabilite la nivel naţional şi internaţional (FP7). ... -
Cercetări privind operaţia de decojire a grâului în vederea creşterii eficienţei tehnologice la măcinişul industrial
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Obiectivul ştiinţific principal al tezei de doctorat constă în optimizarea procesului de decojire intensivă a grâului în măcinişul industrial, studiu ce s-a realizat cu ajutorul unui agregat de laborator. Din acest obiectiv ... -
Cercetări privind optimizarea calităţii produselor de catering
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Cercetările realizate în acest studiu, cu privire la optimizarea calităţii produselor de catering, reprezintă o premieră pentru sectorul alimentaţiei publice din România, oferind suficiente argumente tehnologice, nutriţionale, ... -
Cercetări privind optimizarea însuşirilor de calitate ale făinii de grâu destinate fabricării biscuiţilor
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011-07-11)Teza de doctorat îşi propune ca obiective ştiinţifice : 1. realizarea unui studiu documentar dedicat influenţei făinii asupra calităţii biscuiţilor ; 2. elaborarea, pe baza informaţiilor existente în literatura de ... -
Cercetări privind optimizarea producției de semințe de porumb hibrid în exploatațiile agricole din Câmpia Bărăganului
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2020)Cultura cerealelor îndeplinește un rol deosebit de important atât în alimentația omului, cât și în economie, fiind plantele cultivate pe mai bine de jumătate din terenurile arabile ale planetei, reprezentând o sursă ... -
Cercetări privind optimizarea tehnicilor acvaponice de control a calității apei în sistemele recirculante de acvacultură
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2014-11-04)Asigurarea necesarului de resurse și, mai apoi, îmbunătățirea calităţii vieții prin introducerea de produse noi și îmbunătățirea celor existente sunt caracterizate drept principale deziderate ce mențin tendința continuă ... -
Cercetări privind optimizarea tehnicilor acvaponice de control a calității apei în sistemele recirculante de acvacultură
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2014-11-04)Asigurarea necesarului de resurse și, mai apoi, îmbunătățirea calităţii vieții prin introducerea de produse noi și îmbunătățirea celor existente sunt caracterizate drept principale deziderate ce mențin tendința continuă ... -
Cercetări privind optimizarea tehnologiei de producere a vinurilor roşii cu denumire de origine “Bujoru”
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011)Cercetările privind optimizarea tehnologiei de producere a vinurilor roşii cu denumire de origine controlată din podgoria “Dealul Bujorului” au fost efectuate în cadrul SCDVV Bujoru, în perioada 2007 – 2010 și reprezintă ... -
Cercetări privind parametrii și eficiența unui proces de ambutisare adâncă
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010) -
Cercetări privind perfecţionarea tehnologiilor de fabricaţie a uneltelor de pescuit
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010) -
Cercetări privind posibilitatea metodelor hibride de nanostructurare a matricelor polimerice. Efecte mecanice
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)Încă de la începutul său, secolul al XXI-lea a indicat semnele crizei de materii prime și energie (criză simțită încă din mileniul anterior) suprapusă crizei mediului (încălzirea globală). În acest context cercetările ...