Căutare Doctoral School - Școala doctorală după Subiect "industrie alimentară"
Afișează articolele 1-20 of 37
-
Biotehnologii de îmbunătăţire a randamentului în acid acetic la fermentarea diferitelor medii de cultură
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2009)Scopul lucrării de doctorat „Biotehnologii de îmbunătăţire a randamentului în acid acetic prin fermentarea diferitelor medii de cultură” este acela de a izola cele mai performante tulpini de bacterii acetice şi de a optimiza ... -
Brânzeturi cu un conţinut redus de sodiu: aspecte ştiinţifice şi tehnologice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2015)Cea mai importantă funcţie a alimentaţiei o reprezintă asigurarea nevoilor metabolice ale omului precum şi a stării „de bine” şi de satisfacţie indusă de caracteristicile senzoriale ale alimentelor. În acelaşi timp însă, ... -
Caracterizarea în compuși bioactivi a unor plante în vederea utilizării în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2020)Accentul deosebit pe creșterea funcționalității a înregistrat un viraj semnificativ în conceperea produselor alimentare, de la furnizarea nutrienților esențiali pentru susținerea vieții și creșterii la prevenirea sau chiar ... -
Cercetări biotehnologice privind utilizarea mierii în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2021)Educaţia nutriţională, alături de siguranţa şi securitatea alimentară, sunt priorităţi care garantează viitorul naţiunii. Conștientizarea tot mai mare cu privire la impactul alimentației asupra organismului a condus la ... -
Cercetări privind activitatea drojdiei în aluat : aspecte tehnologice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Drojdia de panificaţie este la ora actuală cel mai folosit microorganism în industria alimentară. Scopul principal al adăugării drojdiilor este afânarea aluatului pentru obţinerea unor produse poroase, cu volum mare. Pentru ... -
Cercetări privind creșterea duratei de conservare a cărnii și produselor din carne prin utilizarea unui procedeu mixt de conservare cu ajutorul frigului și iradierii cu radiații ultraviolete
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2003)Conservarea produselor alimentare este o cerință deosebit de importantă atât din punct de vedere al asigurării salubrității acestora (distrugerea bacteriilor patogene și a diferiților paraziți) cât și din punct de vedere ... -
Cercetări privind dinamica maturării brănzeturilor în saramură
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2008) -
Cercetări privind influența tratamentului termic asupra proprietaților funcționale ale proteinelor solubile din lapte
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2005)Denaturarea proteinelor din zer reprezintă cea mai importantă reactie în timpul tratamentului termic al laptelui, fiind asociată cu îmbunătățirea textului iaurtului și randamentul în brânză și cu formarea depozitului proteic ... -
Cercetări privind influența unor factori asupra ratei de nesterilitate si a stabilității lapetelui sterilizat UHT
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)Rata de nesterilitate precum și stabilitatea laptelui UHT atqt în cadrul procesului de sterilizare cqt și pe parcursul depozitării (care poate dura o perioada de până la 6 luni de zile) sunt influențate în primul rând de ... -
Cercetări privind influenţa unor factori de stres asupra drojdiilor de bere
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011)Studiul documentar a urmărit evidențierea importanței drojdiilor din genul Saccharomyces în procesele fermentative, precum şi în cercetările fundamentale. Astfel, capitolul 1 al studiului documentar, Noţiuni generale ... -
Cercetări privind îmbunătațirea însușirilor biotehnologice ale culturii de drojdie în tehnologia berii
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)Alegerea unei anumite tulpini de drojdie pentru obținerea berii, în condiții specifice de aprovizionare cu materii prime, dotare și tehnologie folosită, se realizează luând în considerare principalele caractere specifice ... -
Cercetări privind încapsularea bacteriilor probiotice în fabricarea produselor lactate fermentate
(Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați, 2009)Lucrarea s-a dorit a fi, încă de la alegerea temei, o noutate în domeniul produselor probiotice. Dacă până în momentul de faţă, tema probioticelor pare o cale destul de “bătătorită” din punct de vedere tehnologic, prezenta ... -
Cercetări privind obținerea produselor de panificație îmbogățite în fibre
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2005)Ținând cont de descoperirile nutriționiste în ceea ce privește rolul fibrelor în alimentația umană, se cere o reorientare a întreprinderilor de industrie alimentară pentru a putea acoperi acest necesar, și a păstra calitatea ... -
Cercetări privind obținerea produselor lactate din lapte de oaie îmbogățite în acizi grași esențiali
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2012)Diversificarea și severitatea maladiilor specifice civilizației actuale, imunitatea destul de precară a omului contemporan au determinat apariția și afirmarea în ultimii ani a unei noi concepții nutrițional/terapeutice, ... -
Cercetări privind obținerea, caracterizarea și utilizarea proteinelor miofibrilare în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)Fabricarea produselor procesate de carne implică utilizarea diferitelor tipuri de cărnuri, organe, subproduse comestibile şi slănină (ca materii prime), provenite, în principal, de la bovine, ovine şi porcine, alături de ... -
Cercetări privind obţinerea de produse simbiotice pe bază de lapte şi plante medicinale şi aromatice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Teza de doctorat „Cercetări privind obţinerea de produse simbiotice pe bază de lapte şi plante medicinale şi aromatice”, are ca scop experimentarea unor variante tehnologice de cultivare a bacteriilor probiotice pe un ... -
Cercetări privind optimizarea însuşirilor de calitate ale făinii de grâu destinate fabricării biscuiţilor
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011-07-11)Teza de doctorat îşi propune ca obiective ştiinţifice : 1. realizarea unui studiu documentar dedicat influenţei făinii asupra calităţii biscuiţilor ; 2. elaborarea, pe baza informaţiilor existente în literatura de ... -
Cercetări și contribuții privind asigurarea calității și inocuității produselor de panificație
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2013)Din cuprinsul tezei, prezentat mai sus am considerat că prezintă interes partea experimentală în care se prezintă cercetările efectuate pentru alegerea materiei prime optime, apoi cercetările privind obţinerea unui produs ... -
Compuși biologic activi din alimente și efectele lor fiziologice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)Relațiile complexe dintre compușii biologic activi din alimente și buna funcționare a organismului, evaluată prin parametrii fiziologici specifici; este obiectivul central al tezei. Totodată, sunt analizate și cauzele ... -
Construcţia a două tulpini mutante de Listeria monocytogenes în vederea evidenţierii mecanismului de rezistenţă a bacteriei la presiuni înalte şi caracterizarea acestora
(Galati University Press, 2020)Alimentaţia reprezintǎ un aspect esenţial al vieţii, iar siguranţa acesteia constituie, ȋn consecinţǎ, un drept fundamental al omenirii. Din pǎcate, consumul de alimente contaminate cu agenţi biologici patogeni continuǎ ...