Căutare Teze de doctorat după Titlu
Afișează articolele 21-40 of 140
-
Cercetări industriale privind îmbunătățirea tehnologia de laminare a oțelurilor slab aliate cu conținut de carbon mai mic de 0,2%"
(Universitatea "Dunarea de Jos" din Galați, 2016)La începutul anului 2009 am fost implicat într-unul din cele mai importante proiecte de la acel moment dat pentru ArcelorMittal Galați - automatizarea procesului de laminare din cadrul Laminorului de Tabla Groasă nr. 2. ... -
Cercetări privind calităţile tehnologice ale unor soiuri de orz pentru bere cu perspectivă pentru cultivare in Bărăganul de Nord Est
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2013)pentru bere cu perspectivă pentru cultivare în Bărăganul de Nord Est” este o lucrare de cercetare dedicată orzului și orzoaicei, destinate fabricării berii. Importanța acestei cereale în producerea berii și creșterea ... -
Cercetări privind creşterea eficienţei energetice a sistemelor de acţionare electrică
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2015)Sistemele de conversie electromecanică, acţionările electrice, sunt foarte răspândite în prezent, de la puteri de zeci de waţi în aplicaţiile electrocasnice, până la puteri de zeci de megawaţi, în aplicaţiile industriale. ... -
Cercetări privind creşterea performanţelor la separarea fracţiei de argon din aer
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2014)This PhD thesis addresses an issue with a significant impact in cryogenic air distillation technique, argon being one of the rare gases whose request for the technology sector and research has increased significantly, ... -
Cercetări privind elaborarea modelului creșterii păstrăvului curcubeu, (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) într-un sistem recirculant de acvacultură industrială
(Universitatea "Dunărea de Jos"din Galaţi, 2013)Acvacultura reprezintă sectorul producției alimentare cu cea mai rapidă creștere. În anul 2010, producția mondială de pește din acvacultură a atins un nivel record de 59,9 milioane de tone. Având în vedere că la nivel ... -
Cercetări privind elaborarea modelului creşterii păstrugii Acipenser Stellatus, (Pallas 1771) în condiţiile unui sistem recirculant de acvacultură industrială
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2013)La nivel global, acvacultura a luat amplore datorită acţiunii simultane a doi factori deja consacrați: cererea de pește continuă și rezervele scăzute din apele lumii. Ultimele decenii au cunoscut o dezvoltare rapidă a ... -
Cercetări privind fenomenul de coroziune a corpului navei în vederea eficientizării cheltuielilor de întreținere și reparații
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)În contextul economic mondial actual, când construcția de nave noi a intrat într-un regres vizibil, se pune problema eficientizării costurilor de transport pe apa al mărfurilor. Aceste costuri, pe lângă cele operaționale, ... -
Cercetări privind obținerea de produse funcționale destinate persoanelor cu intoleranțe alimentare
(Universitatea "Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2018)"Un produs alimentar poate fi considerat ca fiind funcțional în cazul în care se demonstrează în mod satisfăcător că poate afecta în mod benefic una sau mai multe funcții țintă în organism, dincolo de efectele nutritive ... -
Cercetări privind obținerea unor compozite de utilitate tehnologică cu matrice metalicădin aliaje de aluminiu și particule greu fuzibile
(Universitatea "Dunărea de Jos' din Galați, 2016)Materialele compozite alcătuite din matrice de aliaj de aluminiu cu fază dispersă reprezentată de particule greu fuzibile de FeSi45, FeTi30 sau SiC, au fost proiectate pentru scopul tehnologic de dezoxidare prin precipitare ... -
Cercetări privind obținerea, caracterizarea și utilizarea proteinelor miofibrilare în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)Fabricarea produselor procesate de carne implică utilizarea diferitelor tipuri de cărnuri, organe, subproduse comestibile şi slănină (ca materii prime), provenite, în principal, de la bovine, ovine şi porcine, alături de ... -
Cercetări privind obţinerea produselor din carne dietetice cu un conţinut redus de grăsimi
(2015)În ultimii ani, a fost acordată o mare atenţie pentru obţinerea de produse din carne, cu caracteristici de calitate corespunzătoare unui regim alimentar sănătos, în scopul de a reduce riscul de boli, în special boli ... -
Cercetări privind obţinerea preparatelor din carne cu folosirea unor sisteme naturale microcapsulate
(Universitatea "Dunărea de Jos' din Galaţi, 2014)Lately, the requirements regarding the production and consumption of foods have changed considerably. Contemporary consumers are now aware that foods do not have solely the role of supressing the feeling of hunger but ... -
Cercetări privind optimizarea tehnicilor acvaponice de control a calității apei în sistemele recirculante de acvacultură
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2014-11-04)Asigurarea necesarului de resurse și, mai apoi, îmbunătățirea calităţii vieții prin introducerea de produse noi și îmbunătățirea celor existente sunt caracterizate drept principale deziderate ce mențin tendința continuă ... -
Cercetări privind proiectarea și generarea angrenajelor necirculare cu aplicabilitate în industria metalurgică
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2017)Roțile dințate necirculare, datorită flexibilității și avantajelor oferite, constituie o alternativă pentru mecanismele clasice. Datorită complexității cinematice și geometrice, care a limitat implementarea unor algoritmi ... -
Cercetări privind sudarea mecanizată subacvatică hiberbarică uscată MAG cu sârmă tubulară ecologică
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2015)Teza de doctorat intitulată, Cercetări privind sudarea mecanizată subacvatică hiperbarică uscată MAG cu sârmă tubulară ecologică, aparține domeniului Inginerie Industrială, are un caracter multidisciplinar, în lucrare ... -
Cercetări privind utilizarea tehnicilor combinate de uscare aplicate unor fructe și legume
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2015)Fructele şi legumele reprezintă elementele fundamentale al alimentaţiei echilibrate. Această grupă de alimente este considerată ca fiind principala sursă de compuși bioactivi şi minerale, glucide sub formă de zaharuri ... -
Cercetări și contribuții privind asigurarea calității și inocuității produselor de panificație
(Universitatea Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2013)Alimentația sănătoasă nu este un concept nou. Cu 400 de ani înainte de hristos, Hipocrate spunea că "alimentația este primul nostru medic". Astăzi, o hrană sănătoasă este mai importantă decât oricând, cel puțin 40% dintre ... -
Cercetări şi contribuţii privind dinamica curenţilor costieri în zona litoralului românesc al Mării Negre
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2014)Considering the current economic and population growth it is logical to anticipate that in the near future the global demand for energy will increase substantially, which will lead to a severe degradation of the environment ... -
Cercetări teoretice și experimentale privind adeziunea la injectarea bicomponent a unor materiale polimerice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2013)Utilizarea procesului de injectare biocomponent a materialelor polimerice termoplastice oferă posibilități tehnico-economice multiple în cazul ansamblurilor si subansamblurilor care conțin componente din materiale polimerice ... -
Comertul cu cereale la Gurile Dunării: integrarea pe piață, structuri productive si infrastructura de transport ( 1829-1940)
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2017)Principial, ideea că spaţiul românesc este un teritoriu cu un potenţial agricol ridicat a devenit un adevăr unanim acceptat de specialiştii români şi străini. Cu toate acestea, în spaţiul public se dezbate de multă vreme ...